با توجه به اینکه صنعت توليد لوازم چوبي ايران در دو دهه اخير رشد قابل توجهی داشته كه اين امر به نوعی باعث افزايش رقابت در بين اين واحدهای توليدی نيز شده است و اینکه مطابق با آخرین آمار رسمی که وزارت صنايع در مورد این صنعت ارائه نموده است، بخش صنايع چوب با حدود ۵۱۰۰۰ واحد توليدی بزرگ و كوچك حدود ۵/۹٪ از كل واحدهاي صنعتی كشور را تشكيل می دهد. نكته مهم اينجاست كه در بين واحدهای صنايع چوب كشور ، بخش صنايع تولید مبلمان و مصنوعات چوبی اهميت فوقالعادهای دارد ؛ زيرا به تنهايی ۸۰٪ كل واحدهای اين بخش را به خود اختصاص می دهد.
با توجه به توسعه خوب كمی در صنعت توليد مبلمان چوبی كشور توسعه كيفی نيز بايد مد نظر قرار بگيرد. چنين چیزی با تعريف سطوح خاصي از انواع استانداردهاي تشويقی و حتی در مواقع ضرورت اجباری در این صنعت نیز قابل اجرا خواهد بود. اتحاديههای صنفی با كمك و پشتيبانی واحدهای صنعتی و برتر در این صنعت و موسسه استاندارد ایران می توانند باعث ارتقاء سطح توليد كيفی هر چه بیشتر در صنايع توليد چوب در كشور شوند.
برای تعیین قیمت و ارزیابی لوازم چوبی چندین عامل دخالت دارند ، اولین مورد اندازه و ابعاد وسیله مورد نظر است. یعنی اولین معیار این تعیین قیمت حجم وسیله سفارشی است. زیرا هرچه حجم کار بیشتر باشد هم میزان چوب به کار برده شده بیشتر است و هم زمان بیشتری صرف ساخت آن می شود. برعکس این قضیه هم صادق است، هرچه حجم وسیله درخواستی کمتر باشد، چوب و زمان کمتری نیز صرف آن می شود. هرچه مدل شما ساده تر باشد هزینه آن هم کمتر خواهد شد و طبعا با پیچیدگی مدل هزینه آن هم افزایش مییابد، زیرا اکثر کارگاه های لوازم چوبی دستگاههای مخصوص با شکل برشهای مخصوصی دارند. اگر مدلی که شما سفارش دادهاید بر طبق برشهای دستگاه باشد هم راحتتر است و هم زمان و انرژی کمتری صرف می شود. اما زمانی که مدل درخواستی پیچیده و دارای طرح خاصی یاشد یا باید به وسیله دست انجام گیرد یا دستگاهایی پیشرفتهتر در این صورت هم زمان بیشتری صرف می شود و هم تلاش بیشتری که در افزایش قیمت آن تاثیر بسزایی دارد.
بررسی اختلافات فیمابین کارفرمایان ، پیمانکاران و شاغلین این صنعت با توجه به خسارت پذیری محصولات حاصل از صنایع چوبی ازجمله مواردی است که در این صنعت بهوفور شاهد آن هستیم، تشخیص و شناخت لازم با انواع چوبهای داخلی و خارجی، شناخت لازم در خصوص موارد و موضوعاتی که در این صنعت منجر به خسارتهای حاد و عمده میگردد، مستلزم اشراف کامل کارشناس رسمی رشته لوازم خانگی واداری است. کارشناس ، پس از اخذ پروانه فعالیت حرفه ای بهعنوان کارشناس رسمی در عناوین حوزه فعالیت بایستی صلاحیتهای مربوطه را اخذ نماید.