• خانه
  • کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال جهت تبدیل شرکت

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال جهت تبدیل شرکت

سوالی که اغلب ذهن افراد را مشغول می کند این است که ارزیابی اموال توسط کارشناس رسمی دادگستری جهت تبدیل شرکت چگونه انجام می شود؟ برای پاسخ به این سوال لازم است کارشناسی رسمی دادگستری توضیحات زیر را ارائه دهد:

افزایش سرمایه رایج ترین اصطلاح در بازار سرمایه است که، به معنای افزایش سرمایه یعنی افزایش تعداد سهام توسط شرکت است. روش‌های متعددی و دلایل زیادی برای افزایش سرمایه می باشد، گاها افزایش سرمایه با توجه به افزایش قیمت واقعی دارایی‌ها انجام می شود و یا در کشور‌هایی که نرخ تورم بالا است معمولا تجدید ارزیابی دارایی‌های برای افزایش سرمایه صورت می پذیرد. قوانین افزایش سرمایه و همچنین تجدید ارزیابی جهت افزایش سرمایه محدودیت‌ها و امکان‌هایی برای شرکت‌ها دارد که کارشناس رسمی دادگستری با توجه به این نکات باید اقدام به افزایش سرمایه نماید.

 

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال جهت تبدیل شرکت-جناب آقای جبارزاده

روش های افزایش سرمایه شرکت

افزایش سرمایه شرکت ها به دو دلیل انجام می‌پذیرد :

  • نیاز به منابع مالی جدید برای گسترش فعالیت شرکتها .
  • اصلاح ساختار سرمایه شرکتها.

افزایش سرمایه شرکت

سرمایه شرکت در واقع به معنای این است که، از دارایی یک شرکت که با کم کردن بدهی های آن میتوانید به سرمایه شرکت دست پیدا نماید، تمامی شرکت های سهامی خاص و عام باید سرمایه اولیه را ارائه دهند. بسیاری از شرکت ها در طی فعالیت، میزان سرمایه خود را افزایش می دهدند تا بتوانند فعالیت های خود را گسترش دهند و سود بیشتری کسب کنند، زیرا نقطه قوت هر شرکتی میزان سرمایه آن شرکت است. ارزش یک شرکت با سرمایه آن شرکت یکی نیست. ارزش شرکت شامل: نیروی انسانی، ارزش برند، خط تولید، تجهیزات و سود و غیره است. اما سرمایه مقدار پولی است که، برای شروع به کار هر شرکتی نیاز میباشد که سهام داران بازیگر اصلی و اساسی آن را تهیه میکنند.

 

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال جهت تبدیل شرکت

روش های زیادی برای افزایش سرمایه میباشد که، طبق قانون تجارت اصلی ترین روش های آن شامل موارد ذیل است:

افزایش سرمایه از محل سود انباشته سود‌های موجود در شرکت در سال‌های گذشته‌: قسمتی از سود سالانه هر شرکت در سود انباشته آن ذخیره و ثبت میشود، سود هایی که بین سهام داران تقسیم نمی شود و برای احیا و جبران مخارج شرکت نیاز به سرمایه گذاری های جدید و سایر عملیات های شرکت به کار میرود. در این روش در عمل نقدینگی به شرکت وارد نمی‌ شود و همان طور که مشخص است پولی برای خرید اوراق جدید تزریق نمی‌ شود، به همین دلیل ‌به سهم تعلق گرفته به هر سهام دار سهام جایزه نامیده میشود. یعنی پس از اینکه سهام آنان زیاد شد قیمت سهام طوری تغییر پیدا میکند که دارایی شما افزایش نمی یابد اما تعداد سهام شما بیشتر میشود. که کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال میتواند شما را جهت تبدیل شرکت کمک شایانی نماید.

افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی های شرکت

در بسیاری از موارد افزایش سود لزوما حاصل فعالیت‌های شرکت نیست، بلکه به این معنا میباشد که برای مثال یک شرکت در سال87 قیمت آن 8 میلیارد برآورد می شد، حالا با توجه به ارزش افزوده و تورمی که در سیزده سال اخیر وجود آمده است ارزش دارایی‌های این شرکت بالغ بر یازده میلیارد تومان شده است، به همین دلیل بسیاری از شرکت‌ها برای افزایش سرمایه و یا برای فرار از ورشکستگی اقدام به افزایش سرمایه ناشی از تجدید ارزیابی می‌ کنند.

افزایش سرمایه از محل آورده نقدی شرکت

یکی از روش‌هایی که می‌توان از طریق آن اقدام به افزایش سرمایه کرد، استفاده از حق تقدم در بازار سهامی است که در آن سهامداران میزان سهام خود را افزایش میدهند. به همین دلیل چون آورده نقدی سهامداران دلیل افزایش سرمایه شرکت است در اطلاح آن را افزایش سرمایه از محل آورده نقدی می‌ نامند.

 

کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال جهت تبدیل شرکت

افزایش سرمایه از محل سلب حق تقدم

این روش خود شامل سه بخش است : روش اول ، شرکت‌ها سود حاصل از مشارکت در فعالیت سهامی را به حساب سهامداران واریز می‌کنند. روش دوم ،ارائه سهام به سهامداران جدید است که از این طریق سودی نیز به سهامداران قبلی پرداخت می‌شود. نتیجه این نوع فعالیت افزایش سرمایه برای شرکت برابر با افزایش سرمایه به قیمت اسمی میباشد.
روش سوم ، سود سهام به ورت مشارکتی در حساب شرکت سهامی باقی خواهد ماند و حقوق سهامداران در این مسئله محفوظ است.

شرایط افزایش سرمایه

مهم ترین شرط افزایش سرمایه حق تقدم با سهام داران قدیمی است. برای خرید سهام اولویت با سهام داران قدیمی میباشد و سهام داران جدید میتوانند این حق را از سهام داران قبلی خریداری کنند. یکی دیگر از شروط اساسی تادیه شدن سرمایه قبلی شرکت ها میباشد، زیرا اگر این کار انجام نگیرد افزایش سرمایه از هیچ راهی امکان پذیر نخواهد بود.

مدارک لازم برای افزایش سرمایه شرکت ها شامل معرفی نامه نمایندگان، اساس نامه شرکت، معرفی سهام داران، عدم مشمولیت از سازمان بورس و نسخه گزارش بازرس قانونی است.

از آنجایی که این کار نیاز به بررسی های تخصصی دارد برای جلوگیری از هر نوع خطا و دقت در انجام امور پیشنهاد می‌شود که از کارشناس رسمی دادگستری ارزیابی اموال جهت تبدیل شرکت استفاده نمایید.

 

آخرین مقالات

اشتراک گذاری